Oude en Nieuwe Maastocht 2016

Om 6u30 was de wekker afgelopen en bijgevolg om 7u15 zijn we bij de eersten om het nieuwe inschrijfsysteem uit te testen. Het inschrijven verliep vrij vlot. Er zaten dan ook vijf mannen en één chef aan de inschrijftafel.

Zoals altijd kiezen we voor de 13 km (méér laten onze gewrichten niet meer toe).
Daar het 's morgens bij ons vertrek druppelde, vertrokken we, gewapend met regenjas en paraplu. Gelukkig hadden we beide de ganse dag niet meer nodig.

De eerste vermeldenswaardige nieuwigheid die we tegen kwamen was het vernieuwde kruispunt Rijksweg/ Borreshoef. Een kleine aanpassing voor de autobestuurder maar een groot gemak voor voetganger en fietser.

Al vrij vlug draaien we naar rechts en verlaten we de Rijksweg.

In de verte domineert het bedrijf Stassen het landschap.
Jonge bloesems vallen op door hun uitbundige bloei en als ik mij omdraai torenen drie windmolens op uit het bedrijvenpark Rotem

Ietsje verder naderen we de Boslaan en hebben we zicht op de turborotonde van Lanklaar. Willen we de 13 blijven volgen, moeten we de Boslaan over steken. Het vroege uur en het rustige verkeer geeft hier géén problemen.

Het aantal wandelaars is op dit ogenblik nog vrij beperkt, maar toch moet  de melodie: "opzij....opzij....opzij...maak plaats....maak plaats...maak plaats ...M.J. doen wijken voor de aanstormende "Sport-plusser". Ook dan weer een supervriendelijke groet en een goede kwinkslag.

Na een korte tocht langs het oude kanaal bereiken we het brugwachtershuisje, waar vlak naast de brug een moederzwaan haar eieren uitbroed en vader zwaan zijn vleugels open spreidt als we de oever te dicht naderen.

Hier treffen we ook de blauwe boshyacinth die hopelijk langzaam doch gestaag de oevers zal inpalmen.

Op een boom zien we voor de zoveelste maal een rode P. "heb lang gedacht dat dit de P voor parking was".....Niet dus!!

Ter hoogte van de loopbrug over het kanaal willen we eventjes pauzeren en daar doet het straatnaambord "Groenstraat" haar naam alle eer aan.(werk voor de gemeentearbeiders)

Terwijl we het dorp Lanklaar verlaten, toch nog even een foto van kerk en gemeentehuis, die ooit het dorpsgezicht bepaalden.

We steken Rijksweg en "beton-baan" over en passeren landbouwbedrijf Stassen.

Het bordje "niet voederen" doet de vraag rijzen voor wie dit bedoeld is...Lize of Cento?

Niet tegen onze zin, naderen we dorp Stokkem en via enkele nieuwe en mooie woonkernen gepasseerd te zijn, naderen we de rustplaats.

Daar ontvangt team Jaak ons in opperbeste stemming en met zelfgeknutselde soep.

Annie wilde zo graag eens achter een raam poseren..... Bij deze Annie.

Na een half uurtje nemen we afscheid van deze vrolijke bende en wandelen we via "De Wissen" over den dijk richting gehucht Boyen.

In de verte torenen de rookpluimen van Geleen boven de maasuiterwaarden.

Via de Boyenlanderijen naderen we het gehucht en de geur van halfonderploegd stalmest prikkelt mijn zintuigen.....Heerlijk!!

Daarna passeren we de plaats waar eens café De Boyen was en ik kan mij begot niet meer herinneren hoe het er eens uit zag. Buldozers en grote bergen uitgegraven zand veranderen en ontsieren enigszins het landschap. Dit alles om onze grillige Maas in bedwang te kunnen houden in de toekomst.

Jammer van dit slecht-onderhouden kapelletje

Langsheen de Oude maas bereiken we de vertrekplaats waar een gezellige drukte heerst. Doch "vele helpende handen maken veel werk licht" en croques....broodjes, koude schotels, boterhammen, vlaai en broodjes staan er te wachten op de hongerige magen van onze wandelaars. Een traiteur zou er jaloers op worden!!

We nemen de tijd voor een drankje en maken afspraak voor 18 mei eerstvolgend.

Het veel gezegde "moe maar voldaan" brengt ons weer thuis en ......shit.... we hebben onze paraplu laten liggen!

reporter ter plaatse

Jean Pierre

Meest recente reacties

07.01 | 20:55

Goed gebracht Rik, bedankt en beste wensen voor 2022 .Groetjes van de voorzitster Yvonne

20.10 | 21:28

Mooie foto's Maria van een prachtige septemberdag. Onze clubwandeling met met als afsluiter een heerlijke bbq in 't Heerenhuis . Mooie herinneringen vastgelegd op papier. Mooi gedaan Maria. Bedankt

16.12 | 16:56

Een jaar is alweer bijna om, en dankzij de wensen van vorig jaar zijn we hopelijk allemaal de coronatijd gezond doorgeraakt, waardoor ik hierbij iedereen opnieuw een gezond en gelukkig 2021 wil wensen